Δελτίο Τύπου – «Από την Οινώνη στην Αίγινα – Από το αμπέλι στη φιστικιά – 3000 χρόνια ιστορίας»

Η πιο «νόστιμη» εκδήλωση του Aegina Fistiki Fest θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, στη μικρή προβλήτα του λιμανιού της Αίγινας και θα είναι αφιερωμένη στην ιστορική και γαστρονομική διαδρομή της περιοχής, από τους αρχαίους αμπελώνες της Οινώνης μέχρι τη σύγχρονη καλλιέργεια της φιστικιάς, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της Αίγινας.

Η Ομάδα Γαστρονομίας του Fistiki Fest θα μας παρουσιάσει δημιουργίες εμπνευσμένες από τον μούστο, που κάποτε υπήρχε σε αφθονία αυτή την εποχή του χρόνου στο νησί μας και θα μας υπενθυμίσει ξεχασμένες αγαπημένες παραδοσιακές γεύσεις.

Επί σκηνής θα βρεθούν και θα συμπράξουν γαστρονομικά ο Αιδεσιμότατος π. Νεκτάριος Κουκούλης, ο γνωστός βραβευμένος συμπατριώτης μας Chef Σπύρος Κατρίδης, ο επίσης συμπατριώτης μας Chef Σωκράτης Εμμανουήλ, ενώ πολύτιμος βοηθός τους θα είναι ο Γιώργος Κουκούλης.

Η χημικός – οινολόγος Μαρία Τζίτζη θα εμπλουτίσει τις γνώσεις μας πάνω στο κρασί, μέσα από το ντοκιμαντέρ του Ανέστη Κορνέζου «Από την Οινώνη στην Αίγινα – Από το αμπέλι στη φιστικιά – 3000 χρόνια ιστορίας», μια αφηγηματική αναδρομή στην ιστορία της παραγωγής κρασιού στην Αίγινα και στην στροφή στην καλλιέργεια της φιστικιάς.

Τα κεράσματα της Ομάδας Γαστρονομίας θα θυμίσουν στους παρευρισκόμενους τη μαγειρική παράδοση του νησιού μας.

Share