Με Μεγάλη Επιτυχία Πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση της Δημοτικής Επιτροπής για τον Αθλητισμό (ΟΜ.Α.Δ.Α.) του Δήμου Αίγινας: Για ποιους είναι ο Αθλητισμός – ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ο Δήμος Αίγινας, με αφορμή τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την εκδήλωση της Δημοτικής Επιτροπής για τον Αθλητισμό (ΟΜ.Α.Δ.Α.) τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, στο 2 ο Γυμνάσιο Αίγινας στην Κυψέλη. 

Ο αθλητισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της κοινωνίας μας, προσφέροντας όχι μόνο σωματική ευεξία αλλά και ψυχική υγεία. Μέσα από την άθληση, καλλιεργούνται αξίες όπως η ομαδικότητα, η πειθαρχία, η αντοχή και το αίσθημα του ευ αγωνίζεσθαι. Βελτιώνεται η κοινωνική συνοχή και προσφέρονται ίσες ευκαιρίες σε όλους ανεξαιρέτως, μέσα από την αλληλεπίδραση με Ανθρώπους με Αναπηρία (ΑΜΕΑ).

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Αθλητισμού, Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαρίνος, ο οποίος πλαισιώθηκε από τα μέλη της Επιτροπής. Τη βραδιά παρουσίασε η Γραμματέας της Επιτροπής, κ. Φανή Κομινιάδη, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αρκετοί γυμναστές σχολείων της Αίγινας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων της Αίγινας και αρκετός κόσμος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές ο κ. Αθανάσιος Τσιβίλης, Παραολυμπιονίκης και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) και ο κ. Απόστολος Ρήγας, BSc ΤΕΦΑΑ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) με ειδίκευση  στην προσαρμοσμένη φυσική δραστηριότητα και MSc στην Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητισμού από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ (UTS).

Επίτιμος προσκεκλημένος της εκδήλωσης ήταν ο Αιγινήτης κ. Ιωάννης Χαλδαίος, αθλητής της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο, ο οποίος με την παρουσία του ενέπνευσε και ενθάρρυνε όλους τους παρευρισκόμενους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επίδειξη του αθλήματος boccia, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα για άτομα με αναπηρία, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να αναδείξουν τις ικανότητές τους και να επιδείξουν το αγωνιστικό τους  πνεύμα. 

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στους κ. Αθανάσιο Τσιβίλη και κ. Ιωάννη Χαλδαίο από τον κ. Νίκο Μαρίνο και τον κ. Βασίλη Ζαμπέλη αντίστοιχα, σε αναγνώριση της πολύτιμης συνεισφοράς τους στον αθλητισμό και την προαγωγή των αξιών τους. Επιπλέον,  προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα στους προσκεκλημένους, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την παρουσία και τη στήριξή τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με θερμά λόγια και ευχές για περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού και της ενσωμάτωσης των ΑΜΕΑ στην κοινωνία μας. Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου, μέσα από ερωτήσεις που απαντήθηκαν και συζητήσεις, επιβεβαίωσαν τη σημασία  και την αξία τέτοιων πρωτοβουλιών, ενώ δόθηκε το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι ένας δρόμος ανοιχτός σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και τον Γυμνασιάρχη κ.Γιώργο Μπήτρο, τους πολύτιμους χορηγούς μας, Super Market Κρητικός, Saronic Ferries, Το Στέκι της Κυψέλης, Ταβέρνα Πανόραμα και τα Κεραμικά  Κοττάκη. Η στήριξή σας είναι ανεκτίμητη και συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχία των δράσεών μας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς που είστε δίπλα μας και στηρίζετε το έργο μας.

Με εκτίμηση,
Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού
Νικόλαος Χ. Μαρίνος

Share