Πρόσκληση σύγκλησης Διαχειριστικής Επιτροπής των Κληροδοτημάτων (26 Αυγούστου 2024, 13:00-15:00)

Σας καλούμε σε δια περιφοράς συνεδρίαση της Διαχειριστικής Επιτροπής των Κληροδοτημάτων, η οποία θα διεξαχθεί την 26η του μηνός Αυγούστου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 – 15:00, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως ισχύει καθώς και την αρ. 375/απ/39167/02-06-2022 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα αναφερόμενα ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ «ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΓΚΙΚΑ»
1. Λήψη απόφασης για τη συγκρότηση σε σώμα της Ειδικής Επιτροπής εκλογής Υποτρόφων του Κληροδοτήματος «Βιργινία Γκίκα» σε εφαρμογή της από 03.04.1971 διαθήκης της διαθέτιδας, αποτελούμενης από: α) τον Δήμαρχο Αίγινας, κ. Ιωάννη Ζορμπά, ως Πρόεδρο,  β) τον Μητροπολίτη Αίγινας, Σπετσών και Αιγίνης, κ. Εφραίμ, ως μέλος γ) τον Πρόεδρο της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας, κ. Γεώργιο Σκαλτσιώτη ως μέλος και δ) την μόνιμη υπάλληλο που υπηρετεί στον Δήμο Αίγινας, κ. Αικατερίνη Νασιώκα, ως μέλος.

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ «ΤΑΡΣΙΤΣΑ ΘΩΜΑΪΔΟΥ»
2. Λήψη απόφασης για την επιστροφή ποσών που καταβλήθηκαν σε ατομικούς τραπεζικούς λογαριασμούς δικαιούχων οικονομικής ενίσχυσης, λόγω παρέλευσης του 45ου έτους της ηλικίας αυτών και εφόσον δεν τέλεσαν γάμο, στον κύριο τραπεζικό λογαριασμό του  Κληροδοτήματος, σύμφωνα με το άρθρο 20 του Οργανισμού διοικήσεως και διαχειρίσεως του Κληροδοτήματος (ΦΕΚ 310/τ. Α’/1942).

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ «ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΛΑΔΑΣ»
3. Έγκριση δαπάνης εξόφλησης κοινοχρήστων Μαΐου-Ιουνίου 2024 ύψους 126,00 ευρώ για το διαμέρισμα 1ου ορόφου επί της οδού Σόλωνος 40 στην Αθήνα, ιδιοκτησίας του Κληροδοτήματος «ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΛΑΔΑΣ». 

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ «ΙΟΥΛΙΑ ΚΑΤΣΑ»
4. Λήψη απόφασης για την επιστροφή ποσών που καταβλήθηκαν σε ατομικούς τραπεζικούς λογαριασμούς δικαιούχων οικονομικής ενίσχυσης, λόγω παρέλευσης του 45ου έτους της ηλικίας αυτών και εφόσον δεν τέλεσαν γάμο, στον κύριο τραπεζικό λογαριασμό του Κληροδοτήματος, σύμφωνα με το άρθρο 20 του Οργανισμού διοικήσεως και διαχειρίσεως του Κληροδοτήματος (ΦΕΚ 54/τ. Α’/1960).

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ «ΠΑΝΤΕΛΗΣ & ΑΡΤΕΜΙΣ ΚΑΠΠΟΥ»
5. Λήψη απόφασης για την επιστροφή ποσών που καταβλήθηκαν σε ατομικούς τραπεζικούς λογαριασμούς δικαιούχων οικονομικής ενίσχυσης, λόγω παρέλευσης του 45ου έτους της ηλικίας αυτών και εφόσον δεν τέλεσαν γάμο, στον κύριο τραπεζικό λογαριασμό του  Κληροδοτήματος, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Οργανισμό διοικήσεως και διαχειρίσεως του Κληροδοτήματος (ΦΕΚ 182/τ. Α’/1957).

Παρακαλούνται τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής μέχρι την ως άνω ημέρα και ώρα να ενημερώσουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δηλώσεων το Γραφείο των Κληροδοτημάτων (στο e-mail: klirodotimata@aeginadimos.gr) για την ψήφο τους καθώς και τις  τυχόν απόψεις τους επί των ανωτέρω θεμάτων προκειμένου να συμπεριληφθούν στα πρακτικά της συνεδρίασης.

Τα μέλη τα οποία δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, προκειμένου να ενημερωθούν για την εισήγηση και οτιδήποτε άλλο απαιτηθεί, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τη γραμματέα της Διαχειριστικής Επιτροπής των Κληροδοτημάτων (τηλ. 22973-20066).

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις οι αποφάσεις που θα ληφθούν στην δια περιφοράς Συνεδρίαση, θα ανακοινωθούν από τον Πρόεδρο της Διαχειριστικής Επιτροπής των Κληροδοτημάτων στην πρώτη διά ζώσης συνεδρίαση.

Ο Δήμαρχος 

Ως Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής

ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΖΟΡΜΠΑΣ

Share