Δελτίο Τύπου για την Νέα Σχολική Χρονιά

Ο Δήμος Αίγινας, ενόψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους 2024-2025, έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, προκειμένου να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς σε χώρους όμορφους, ασφαλείς και φιλόξενους!

Αξιοποιήσαμε το χρονικό διάστημα των θερινών διακοπών και προχωρήσαμε σε εκτεταμένες εργασίες με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν αφορούν:

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας, το οποίο αναβαθμίστηκε ενεργειακά.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας, στο οποίο πραγματοποιήθηκε εξομάλυνση του αύλειου χώρου και του πεζοδρομίου περιμετρικά του σχολείου.

Το ΕΠΑΛ, στο οποίο διαμορφώθηκε ειδική αίθουσα διδασκαλίας για το τμήμα ναυτιλιακών σπουδών.

Σε όλα τα σχολεία πραγματοποιήθηκαν:

  • εκτεταμένοι καθαρισμοί & προγραμματισμός, ώστε οι σχολικές καθαρίστριες να βρίσκονται εγκαίρως στα σχολικά κτίρια, πραγματοποιώντας σχολαστικό γενικό καθαρισμό τόσο στο εσωτερικό τους, όσο και στους αύλειους χώρους.
  • εργασίες φροντίδας και συντήρησης των χώρων πρασίνου.
  • διενέργεια προληπτικών απολυμάνσεων σε όλες τις σχολικές μονάδες, με στόχο τη «θωράκισή» τους και την ασφαλή επιστροφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στις σχολικές εγκαταστάσεις.
  • καταγραφή των αναγκών για ψύξη / θέρμανση και φροντίδα για την εξασφάλιση του απαιτούμενου εξοπλισμού.

Επίσης ο Δήμος Αίγινας διαβίβασε αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την επαναλειτουργία του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας για την Γ’ Λυκείου στο 1ο ΕΠΑ.Λ.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Αίγινας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, θα παρεμβαίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όπου και όποτε χρειαστεί.

Η Δημοτική Αρχή, και προσωπικά εγώ ως δήμαρχος, είμαστε κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους μαθητές. Στόχος μας είναι να στηρίζουμε τα σχολεία μας και να βελτιώνουμε τις συνθήκες για την εκπαιδευτική διαδικασία. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τις  προσπάθειες για τη βελτίωση των σχολικών υποδομών και την παροχή όλων των απαραίτητων μέσων που θα συμβάλλουν στην επιτυχία των παιδιών μας.

Εύχομαι σε όλους μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Ζορμπάς
Δήμαρχος Αίγινας

Share