ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ο Δήμος Αίγινας ενισχύει τη σχολική άθληση!

Ο Δήμος Αίγινας, αναγνωρίζοντας τη σημασία της σωματικής άσκησης και της αθλητικής δραστηριότητας για την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών και των νέων, προχώρησε σε μια σημαντική πρωτοβουλία ενίσχυσης της σχολικής άθλησης. Από την 1η Οκτωβρίου 2024, η Αντιδημαρχία Αθλητισμού ξεκίνησε τη διανομή αθλητικού υλικού στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού μας.

Το αθλητικό υλικό, που περιλαμβάνει μπάλες ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης και ρυθμικής γυμναστικής, διανεμήθηκε στα ακόλουθα σχολεία:

Νηπιαγωγεία:

Νηπιαγωγείο Αγίων Ασωμάτων Αίγινας
Νηπιαγωγείο Αλώνων
Νηπιαγωγείο Κυψέλης Αίγινας
2ο Νηπιαγωγείο Αίγινας
Νηπιαγωγείο Μεσαγρού Αίγινας
Νηπιαγωγείο Βαθέος
1ο Νηπιαγωγείο Αίγινας
Νηπιαγωγείο Πέρδικας

Δημοτικά Σχολεία:

Δημοτικό Σχολείο Μεσαγρού-Αγίας Μαρίνας
Δημοτικό Σχολείο Κυψέλης
1ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας
2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας
Δημοτικό Σχολείο Βαθέος
Δημοτικό Σχολείο Αγίων Ασωμάτων
Δημοτικό Σχολείο Πέρδικας
Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αίγινας

Γυμνάσια:

1ο Γυμνάσιο Αίγινας
2ο Γυμνάσιο Αίγινας-Κυψέλη
Γυμνάσιο Μεσαγρού

Λύκεια:

Γενικό Λύκειο Αίγινας
1ο ΕΠΑΛ Αίγινας

Τα νηπιαγωγεία της Αίγινας παρέλαβαν ειδικές μπάλες τύπου ρυθμικής γυμναστικής, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των μικρών μαθητών. Ο στόχος της δράσης αυτής είναι η ενίσχυση της φυσικής κατάστασης των μαθητών και η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, κ. Νικόλαος Μαρίνος, δήλωσε σχετικά:
«Η άθληση αποτελεί βασικό πυλώνα για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών και των νέων. Μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι όλοι οι μαθητές του νησιού μας θα έχουν τα απαραίτητα εργαλεία, για να αναπτύξουν τις αθλητικές τους δεξιότητες και να διατηρούνται σωματικά ενεργοί. Με τη διάθεση του αθλητικού υλικού, στηρίζουμε τους εκπαιδευτικούς και ειδικότερα τους γυμναστές, ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχουν στους μαθητές μας».

Η Αντιδημαρχία Αθλητισμού θα συνεχίσει να εργάζεται με στόχο την προαγωγή του αθλητισμού και της υγείας των νέων της Αίγινας.

Με εκτίμηση,
Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού
Νικόλαος Χ. Μαρίνος

Share