ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ο Δήμος Αίγινας ανακοινώνει ότι έγινε δεκτό το αίτημα του Δημάρχου Γιάννη Ζορμπά από τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη για την καθ’ υπέρβαση εισαγωγή των εισακτέων μαθητών της Αίγινας στα ΑΕΙ σε ποσοστό 2%.

Ο Δήμαρχος σε συνεργασία με τους Διευθυντές κ. Γιάννη Πεπέ και κ. Χρήστο Λίτο από το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Αίγινας, αλλά και σε συνεννόηση με πολλούς γονείς παιδιών έθεσε εγκαίρως το ζήτημα στην ηγεσία του υπουργείου, μέσω των απαραίτητων εγγράφων αλλά και με προσωπική επικοινωνία.

Η επιτυχία αυτή είναι συνεπακόλουθο του αιτήματος του Δημάρχου Αίγινας, κ. Γιάννη Ζορμπά, το οποίο έκανε δεκτό η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το νησί κηρύχθηκε σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση των συνεπειών της κακοκαιρίας “Daniel”.

Το δικαίωμα αυτό ισχύει για τους μαθητές της τελευταίας τάξης του σχολικού έτους 2023-2024, καθώς και για τους αποφοίτους, οι οποίοι υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση στα Λύκεια των ανωτέρω περιοχών και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2024.

Ο κύριος Ζορμπάς δήλωσε: Η απόφαση αυτή με χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς αποτελεί μια σημαντική στήριξη για τους νέους και τις νέες της περιοχής μας, οι οποίοι μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα με ευνοϊκότερους όρους.

Share