ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΕΩΝ “ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ”

Η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων «Ιωάννης Καποδίστριας», την οποία φιλοξένησε ο Δήμος Αμμοχώστου στα πλαίσια των εκδηλώσεων καταδίκης της πενηντάχρονης τουρκικής κατοχής της Αμμοχώστου, εκφράζει για ακόμη μία φορά την στήριξη της στο Δήμο Αμμοχώστου και στον αγώνα του Κυπριακού Λαού για ελευθερία και επανένωση.

Η Γενική Συνέλευση καταδικάζει τις τουρκικές ενέργειες για τουριστικοποίηση της περίκλειστης περιοχής Αμμοχώστου. Στηρίζει τη θέση του Δήμου Αμμοχώστου υπέρ της εξεύρεσης συνολικής λύσης του Κυπριακού προβλήματος, στη βάση Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων, όπως την καθορίζουν τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και η οποία να προνοεί σε ένα κράτος με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια. Μια λύση που να φέρνει την λευτεριά, την ειρήνη και την επανένωση, στην Κύπρο και την επιστροφή στην Αμμόχωστο.

Επιπλέον το Δίκτυο Πόλεων στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις διπλωματικές προσπάθειες για άμεση επανέναρξη των συνομιλιών, από το σημείο που διακόπηκαν το 2017 στο Κραν Μοντανά, με βάση το Πλαίσιο Γκουτέρες και όλες τις μέχρι σήμερα επιτευχθείσες συγκλίσεις, έτσι ώστε να οδηγηθούμε στην πολυπόθητη λύση του Κυπριακού προβλήματος.

Το Δίκτυο Πόλεων «Ιωάννης Καποδίστριας», εύχεται σύντομα η Αμμόχωστος να αποτελεί κέντρο άνθισης και δημιουργίας σε μία ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρο.

2 Αυγούστου 2024

Share